marți, 16 iunie 2009

Program


Photography camp itinerary

Ziua întâi

După-amiază -- Sosire şi găzduire
[1] în Viscri – sat inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO
Seară -- Bun-venit / Prezentare: Istoria, tradiţiile şi folclorul aşezărilor săseşti
Cină -- Viscri


Ziua a 2-a


Mic dejun -- Viscri
[2]
Dimineaţă -- Plimbare prin pădure şi pajiştile cu flori către stâna de oi
Prânz -- Picnic tradiţional săsesc la stână
După-amiază -- Întoarcere în Viscri cu căruţa / Vizită la biserica fortificată şi muzeul din Viscri
Seară -- Plimbare prin sat, pentru a fotografia întoarcerea vacilor de la păscut
Cină -- Viscri / Prezentare: Arta compoziţiei – un exerciţiu de vedere

Ziua a 3-a

Dimineaţă -- Plecare către Mesendorf, pentru a vedea cum este făcută pâinea în stil tradiţional / Vizită la biserica fortificată din Mesendorf
Prânz -- Mesendorf
După-amiază -- Vizită la cărbunari, apicultori şi stâna de capre din Criţ / ceai şi gustare la Rosie
Cină -- Viscri / Prezentare – Fundaţia ADEPT (Gavin Bell)

Ziua a 4-a

Dimineaţă -- Plecare către Saschiz pentru a urca la citadelă şi a vizita biserica fortificată
Prânz -- Masă în aer liber la Saschiz
După-amiază -- Vizită la Cloasterf
Seară -- Plimbare la amurg / Barbeque – pe deal, la marginea padurii, în Viscri


Ziua a 5-a


Dimineaţă -- Plecare către Sighişoara, pentru a vizita cea mai veche citadelă locuită din estul europei (turnul cu ceas, cimitirul vechi etc.)
Prânz -- Sighişoara (prânzul nu este organizat)
După-amiază -- Plecare către Biertan, pentru o vizită la biserica fortificată şi o plimbare prin împrejurimi / Se merge mai departe la Richiş pentru o vizită la biserica şi cimitirul săsesc
Cină -- Biertan / Întoarcere în Viscri

Ziua a 6-a

Dimineaţă -- Prezentare: Procesarea digitală – metode de prelucrare a fotografiilor / Vizită la fierar şi la cărămidari
Prânz -- Viscri
După-amiază -- Fii martor la îndeletnicirile gospodăreşti ale gazdei tale
Seară -- Cină, proiecţie de fotografii
[3], concluzii şi chef

Ziua a 7-a


Dimineaţă -- Mic dejun şi rămas-bun



[1] Participanţii vor fi cazaţi doi câte doi. Acest lucru le va permite o apropiere mai mare de gazdele lor şi o experienţă mai intimă cu spaţiul unei gospodării tradiţionale săseşti.

[2] Mic dejunul va fi servit, în fiecare dimineaţă, de către gazdele dumneavoastră.

[3] Participanţii îşi vor selecta cinci dintre cele mai bune fotografii, pentru a fi proiectate şi vizionate în cadrul unui slideshow.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu